Filmmaker & Journalist

Altijd al een video willen hebben die een blijvende indruk achterlaat bij mensen? Dan kan ik je helpen.

Ik ben Margo de Haas en ik ben filmmaker en journalist. Altijd nieuwsgierig en op zoek naar verhalen die een impressie achterlaten in mensen hun hart, ben ik gegrepen door de journalistiek. Naast het snelle nieuws ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op langere reportages, achtergrond reportages en documentaires. 

Mijn werk kenmerkt zich doordat ik de realiteit vastleg op een creatieve wijze en zo min mogelijk probeer in te grijpen, zodat alles zo authentiek mogelijk overkomt. Ik geloof namelijk dat een video meer indruk maakt als acties en emoties oprecht zijn en spontaan plaatsvinden. Tastbare beelden en voelbare emoties zijn het resultaat van mijn manier van werken.

Met meer dan tien jaar ervaring in visuele storytelling, heb ik een grote variëteit aan films gemaakt in zowel Nederland als het buitenland. Van documentaire tot fictie, en van promotiefilm tot reportage. Elk project maak ik met enthousiasme, omdat ik altijd op zoek ben naar een speciaal element waardoor het verhaal écht gaat leven. De kleine details, het verhaal achter het verhaal, de dingen die iemand uniek maken, de motivatie achter de motivatie, de ‘Why’. En dat unieke element in combinatie met emotie zorgt ervoor dat het verhaal binnenkomt en dat de kijker zich verbonden voelt.

Ik geloof dat iedereen een verhaal heeft dat het waard is om verteld te worden. Alleen heeft niet iedereen de middelen, de expertise en de affiniteit met storytelling om dit op een manier te doen waardoor het ook de aandacht krijgt die het verdient. En daar wil ik graag bij helpen.

Met een achtergrond in journalistiek en een specialisatie in film, maak ik video’s die deze unieke verhalen visualiseren op een creatieve en innovatieve manier.

Of het nu gaat om een persoonlijk verhaal, een bijzondere gebeurtenis of evenement, of een bedrijf dat bezig is om een verschil te maken. Ik zoek altijd naar de beste manier om deze verhalen te vangen in bewegende beelden.

Als je enthousiast bent geworden, neem dan contact met me op. Daarnaast ben je altijd welkom voor een kop koffie om te brainstormen, of om de mogelijkheden verder te verkennen.


Discover your visual story

Close Menu